Luis Rubiales akár két és fél évre a rács mögé kerülhet, írja a BBC alapján a 444.hu. A spanyol győzelemmel zárult nyári női focivébédöntő utáni erőszakos csókja és a játékosok fogdosása miatt indított eljárásban két és fél év börtönt kértek az ügyészek Luis Rubialesre, a Spanyol Labdarúgó-szövetség volt elnökére. A vád szexuális erőszak és kényszerítés. A két cselekményért összesen két és fél év börtönbüntetés jár.

Marta Durantez ügyész a korábbi edzőt, a jelenlegi sportigazgatót és a szövetség marketingvezetőjét is megvádolta, szerinte kényszerítették a válogatott Jenni Hermosót, hogy vallja azt: a csók közös megegyezésen alapult. Ha az ellenük felhozott vád beigazolódik, akár 18 hónap börtönbüntetést is kaphatnak.  A vádlottaknak összesen 100 ezer euró kártérítést is fizetniük kell a vádirat szerint.

Rubiales ellen távoltartási végzést is kért az ügyész, Hermosót 200 méteren belülre nem közelítheti meg, a következő hét és fél évben kapcsolatba nem léphet vele. Rubiales ellen egy másik ügyben is nyomoznak. A szerdán kipattant ügy a spanyol szövetség Szaúd-Arábiával kötött szerződés körül forog, aminek értelmében a spanyol Szuperkupa új formátumban megrendezett négyes döntőjét az Öböl-országba vitték. Ez Rubiales és a visszavonulása óta sportvállalkozásokkal foglalkozó egykori Barcelona-hátvéd Gerard Piqué közös bizinisze volt.