Harmadik alkalommal szervezik meg szeptember 3–5. között a nagyváradi várban a Millésime Borszalont. Az idei rendezvény attrakciói a feketelánykából készült borok lesznek. A rendezvény helyszínén, a nagyváradi vár L jelzésű épülettestében tartott sajtótájékoztatón a szervező Millésime Boregyesület részéről Georgeta Bocșe arra hívta fel a figyelmet, hogy folytatva a 2018-ban teremtett hagyományt, idén is egy romániai szőlőfajtára fókuszálnak, és ez a feketelányka.

Ez Románia fő kékszőlő-fajtája; igen gyümölcsös és egyedi karakterrel bír. Valószínűleg a vadszőlőből nemesedett, vagy háziasodott. A két és fél napig tartó rendezvény keretében több tanfolyam és borkóstoló is fog zajlani e központi téma jegyében, és az érdeklődőknek lehetőségük nyílik majd arra, hogy elismert romániai borászoktól tanuljanak a bortípusok jellegzetességeiről, valamint összehasonlításképpen különféle pincészetekből származó borokat is megkóstolhatnak. 

A Millésime Borszalon a következő program szerint fog nyitva tartani: szeptember 3-án, pénteken 16 és 20 óra között; szeptember 4-én, szombaton 12.30 és 20 óra között; szeptember 5-én, vasárnap 12 és 20 óra között. Egy háromnapos bérlet a borkóstolókra 120 lejbe kerül, napi jegyet péntekre 40 lejért, szombatra és vasárnapra 50 lejért lehet venni, ezzel kapcsolatos bővebb információk a salonul.millesime.ro honlapon találhatók. – erdon.ro