Megnyitotta kapuit a Bihar megyei Székelyhídon az Érmelléki borászati központ. A magyar kormány által támogatott beruházás hozzájárul a térség borainak minőségi fejlődéséhez és a borvidék egyre szélesebb körben való megismeréséhez.

Az Erdélyi Magyar Borászok Egyesülete az érmelléki borvidék egyik központjában, Székelyhídon nyitotta meg borászati központját. A konferenciateremmel, irodahelységekkel és modern borlaboratóriummal felszerelt központot a magyar kormány, Schams Ferenc Terve támogatásával, 80 millió forintból hozták létre.

A központban egy borászati laboratóriumot is kialakítottak, ahol csúcstechnológiás eszközökkel végzik el a must és a bor vizsgálatát. Ezzel a beruházással azt szeretnék elérni, hogy az érmellék és Bihar megye bortermelői ne hordókból kimérve, lőréket értékesítsenek, hanem palackozva juttassák el a minőségi borokat a vásárlókhoz.

A hiánypótló központban a borlaboratóriumi vizsgálatok mellett képzéseket is szerveznek, hogy egyre több borkészítéshez értő és a szaktechnológia alkalmazásában jártas gazda legyen a térségben. – erhangja.ro