Hamarosan felavatják Nagyvárad új sportlétesítményét, a több mint ötezer fő befogadására alkalmas sportcsarnokot. A létesítmény üzemeltetője a Nagyváradi Városi Sportklub lesz, de az ingatlant ki lehet majd bérelni. A Nagyváradi Helyi Tanács legutóbbi ülésén elfogadta a létesítmény bérleti díjait. Az egyhangúlag elfogadott javaslat értelmében az egész sportcsarnok bérlése 48 órára, koncertek, fesztiválok, konferenciák, hazai és nemzetközi sportesemények megtartására 50 ezer lejbe fog kerülni.

Csak a nagy sportterem, illetve a földszint, az első és a köztes emelet bérlése két napra 40 ezer lej lesz, míg a nagy sportterem, a földszint és az első emelet bérlésére 35 ezer lejt kér el a város. Csak magának a sportteremnek a bérlése négy napra 64 ezer lej lesz. Ha a sportcsarnokot iskolai, egyetemi bankettre bérlik ki, akkor a tarifa egy napra 9000, két napra 16 ezer lej. Az emeleteken lévő konferenciatermek, illetve a VIP páholy és két konferenciaterem bérlése óránként 300 lejbe kerül, ezeket a helyiségeket minimum nyolc órára lehet bérbe venni. Edzésekre óránként 300 lejt kell majd fizetni a használatért.

A határozattervezetet Florin Birta polgármesternek azzal a kiegészítő javaslatával fogadták el, hogy az önkormányzat által a sportcsarnokban szervezett események, valamint azon rendezvények után, amelyeknek a város társszervezője, nem kell majd bérleti díjat fizetni, „hogy ne kelljen a pénzt az egyik zsebünkből a másikba vándoroltatni” – fogalmazott az elöljáró. – erdon.ro