A Belga Labdarúgó-szövetség meghosszabbította Thierry Henry szerződését, amelynek értelmében a francia szakember a jövő évi világbajnokság végéig marad a válogatottnál – írta az MTI. A belga szövetség hétfőn jelentette be, hogy a 44 éves Henryra változatlanul számítanak a nemzeti együttes szakmai stábjában, ahol a spanyol Roberto Martínez szövetségi kapitány munkáját segíti. Martínez szerződése szintén a katari torna végéig szól. A jövő évi vb-nek rendhagyó az időpontja: november 21-től december 18-ig tart.

A játékosként világ- és Európa-bajnok Henry 2014 decemberében vonult vissza, azt követően egykori klubja, az Arsenal utánpótlásában dolgozott, majd 2016 és 2018 között a belga válogatott másodedzőjeként tevékenykedett, és részt vállalt a világbajnoki bronzérem megszerzéséből. Később három hónapig ült az AS Monaco kispadján, majd 2019 novemberétől irányította a Montreal Impact csapatát, ahonnan családi okokra hivatkozva február végén távozott.

A belgákhoz nem sokkal a nyári Európa-bajnokság előtt tért vissza – a kontinensbajnokság ideje alatt eredetileg a BBC szakértői csapatát erősítette volna –, akkori megbízatása csupán a torna végéig szólt. A belga csapat a viadal egyik favoritjaként három győzelemmel lépett tovább a csoportjából, aztán a nyolcaddöntőben 1–0-s sikerrel búcsúztatta az Eb-t címvédőként kezdő portugálokat, majd a negyeddöntőben 2–1-re kikapott a végső győztes olaszoktól. Belgium vb-selejtezős csoportjában két győzelemmel és egy döntetlennel az első helyen áll, a szeptemberi játéknapokon előbb Észtországba, majd Fehéroroszországba látogat, a kettő között pedig Csehországot fogadja.