Bécs kilenc pontból álló csomaggal enyhítené a belvárosban található e-rollerek kölcsönzésével kapcsolatos problémákat – közölte Bécs Város Külképviseleti Irodája. Birgit Hebein, bécsi főpolgármester-helyettes és klímavédelmi városi tanácsnok szerint egyrészt közlekedési fennakadásokhoz vezethet, hogy helytelenül parkolják le a felhasználók a rollereket, másrészt a rollerek nagyon jó kiegészítő közlekedési lehetőséget kínálnak.

A jövőben csak minimum 4 méter széles járdákon lehet parkolni, vagy az erre a célra kialakított területeken.  Ha ez nem így történik, a szolgáltatást nyújtó cég kötelessége hat órán belül eltávolítani a helytelenül leparkolt járműveket. Minden felhasználónak részletes tájékoztatást kell kapnia a használati feltételekről, illetve azokról a területekről (kórházak, piacok), ahol az e-rollerek használata tilos.

Kötelező sebességkorlátozásokat vezetnének be bizonyos területeken és tervezik az e-rollerek piacának szabályozását is, előreláthatóan pályázatot kell benyújtaniuk a cégeknek a bérelhető e-rollerek üzemeltetésére. – index.hu