Debrecen városa támogatásának köszönhetően, illetve a helyi önkormányzat és a Főnix Rendezvényszervező közreműködéséval évről-évre egyre több borbarátot sikerült megszólítania a Bakator Bor-és Gasztrofesztiválnak, amelynek rendszeresen az érmelléki borvidék központja, Bihardiószeg ad otthont.

Egy évvel ezelőtt sajnos a pandémiás helyzet nem tette lehetővé, hogy a program megvalósuljon, ezért a szervezők nagy örömére szolgál, hogy ha kisebb léptékben is, de idén ismét sor kerülhet a magyar borkultúrát középpontba állító gasztronómiai rendezvényre. Jó hír az is, hogy az idei Bakator Bor-és Gasztroteraszon már be tudják mutatni boraikat azok a helyi borászok, akik 2018-ban és 2019-ben a Nagyváradi Borbarátnők Egyesületének szervezésében, többek között Debrecen város kiemelt támogatásának köszönhetően bakator szőlőt telepíthettek. Ez a legendás bor az elmúlt századokban az Érmellék fehér csúcsborát adta.

A Bakator Bor- és Gasztroterasz helyszíne idén szeptember 25-én, szombaton a bihardiószegi Padalja pincesor. A fesztivál ingyenesen látogatható 11–21 óra között, a borok kóstolásához visszaváltható poharat kell vásárolni az információs pavilonban 15 lejért. Az ételért, italért, vásárfiákért a gazdáknál, termelőknél kell fizetni készpénzzel. – erdon.ro