A Colorado Avalanche a harmadik harmad utolsó másodpercében szerzett góllal nyert a címvédő St. Louis Blues ellen az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) vasárnapi játéknapján – írta az MTI. Az NHL alapszakasza március 12-én szakadt félbe a járvány miatt, és azt csak azok a csapatok folytathatják, amelyeknek a szünet előtt reális esélyük volt a rájátszásba kerülésre.

A talpon maradt 24 együttes két helyszínen, Torontóban és Edmontonban játszik zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, hivatalos elnevezéssel “buborékban”. A keleti és nyugati főcsoport első négy helyezettje rangsoroló körmérkőzéseket játszik, a fennmaradó 8-8 csapat pedig három győzelemig tartó selejtezőt vív, míg ki nem alakul a rájátszás 16 szereplős mezőnye.

Selejtező, első mérkőzések eredményei: Nashville Predators-Arizona Coyotes 3-4, Toronto Maple Leafs-Columbus Blue Jackets 0-2, Vancouver Canucks-Minnesota Wild 0-3, A párharcok az egyik csapat harmadik győzelméig tartanak. Rangsoroló, első mérkőzések: Boston Bruins-Philadelphia Flyers 1-4, Colorado Avalanche-St. Louis Blues 2-1