Perben áll a nagyváradi önkormányzat a Selina építőipari vállalattal a tervezett új labdarúgópályának helyet adó telek miatt. A Nagyváradi Helyi Tanácslegutóbbi ülésén elfogadta azt a határozattervezetet, mellyel megváltoztatják azt az Övezeti Városrendezési Tervet (PUZ), amelyet még 2006-ban fogadtak el, és amely tömbházak építését írta elő az Aradi úton és a Pece-patak, valamint az állatkert közötti területen.

A tanácsülést megelőző sajtótájékoztatón Florin Birta polgármester elmondta, hogy a Selina cég kapta meg használatba az Aradi úton és a Fogarasi úton lévő telkeket, hogy azokon tömbházakat építsen. Az Aradi úti telken tovább folytatódhat ez a beruházás, de mivel az állatkert mögötti területen a város egy új labdarúgó-stadiont akar építeni, ezért ott már kisajátított húszezer négyzetméternyi telket a vállalattól, most pedig a szóban forgó városrendezési övezeti tervet módosították úgy, hogy abból törölték a Fogarasi út és az állatkert közötti telekre vonatkozó részt.

A város elképzeléseit hátráltatja az, hogy a Selina több pert is indított az ügyben: egyrészt megtámadta a Bihar Megyei Tanácsnak azt a döntését, mellyel a nagyváradi önkormányzatnak adta át a leendő stadion helyszínét. Ezt a pert első fokon elvesztette, de fellebbezett. A magánvállalkozás jogi útra terelte a húszezer négyzetméternyi telek kisajátítására vonatkozó városi tanácsi döntést is, ebben a perben a város vesztett első fokon, ezért a város fellebbezett. – erdon.ro