A világbajnok orosz válogatott nyerte a szinkronúszók technikai csapatversenyét a budapesti vizes Európa-bajnokságon. A magyar csapat – miután elveszítette egyik legfontosabb tagját, Apáthy Annát – visszalépett.

A hét együttest felvonultató mezőnyben a favoritként fölényes győzelmet arató oroszok mögött az ukránok másodikként, a spanyolok harmadikként végeztek.

A magyar csapat az Apáthy Anna, Barta Niké, Farkas Linda, Gács Boglárka, Götz Lilien, Hungler Szabina, Rényi Luca, Szabó Anna összeállításban indult volna, de végül visszalépett ettől a számtól, ugyanis az egyik legfontosabb tagnak számító Apáthy kedden megbetegedett, és cserék ugyan a szakvezetés rendelkezésére állnak, mégis az a döntés született, hogy egy nappal a szám előtt már túl sok rizikó lett volna a váltásban, ezért inkább nem indulnak. A folytatásban viszont már bekapcsolódnak a magyarok is.

A csapatok technikai versenyében az együtteseknek 2:50 perc – plusz-mínusz 15 másodperc – áll rendelkezésükre, hogy bemutassák a kötelező elemeket tartalmazó gyakorlatukat, ezt követően a bírók három szempont – végrehajtás, hatás, elemek – alapján pontozzák őket. – MTI