A Szállítási Minisztérium legújabb rendelete értelmében központi finanszírozással épülhet meg az Érmihályfalvát elkerülő útszakasz. Cseke Attila fejlesztésügyi és közigazgatási miniszter, valamint Szabó Ödön RMDSZ-es parlamenti képviselő a Bihar megyében szükséges fejlesztések kapcsán egyeztetett Cătălin Drulă-val, a Szállításügyi és Infrastrukturális Minisztérium vezetőjével. A beruházás összértéke 79.7 millió lej, és a 2014–2020 Nagy Infrastruktúra Operatív Program keretében finanszírozzák.

A kerülőút megvalósításának folyamata már 2020-ban megkezdődött a megye RMDSZ-es vezetőségének köszönhetően. ,,Az elmúlt évek során több alkalommal én magam is felszólaltam a parlamentben az Érmelléken fekvő városok elkerülő útjainak érdekében. Szatmár megyében, Nagykároly kerülőútja 2018-ban került átadásra, Székelyhíd városának kerülőútját pedig tavaly sikerült átadni, azok után, hogy kitartó munkánknak köszönhetően a zátonyra futott projekt mégis megkapta a finanszírozást és egy új cég befejezte a beruházást. Most Mihályfalván a sor, hogy elkerülő utat kapjon” – nyilatkozta Szabó Ödön képviselő.

A hatástanulmány értelmében az út összhossza 7,8 kilométer, és a várost déli irányban kerüli majd meg, megkönnyítve az átutazók és a nyírábrányi határátkelő irányába haladók utazását. ,,Ilyen konkrét eredményei vannak annak, ha az ember a döntéshozatal része, és felkészülten tud tárgyalni. Tavaly, amikor változott a törvény, több önkormányzattal egyeztettünk, és a városok RMDSZ-es elöljárói, valamint az akkori magyar megyevezetés elindította a hatástanulmányok elkészítését. Vitályos Barna igazgató és csapata ügyesen levezényelte ezt a munkát, és most kész anyaggal lehetett leülni a szállításügyi minisztériumban. Cătălin Drulă miniszter kollégám teljesen nyitott volt, és immár azt mondhatom, hogy az első komoly lépést megtettük abba az irányba, hogy akár még az idén elindulhassanak a körgyűrű munkálatai” – mondta végezetül Cseke Attila fejlesztésügyi és közigazgatási miniszter. – erdon.ro