Az FC Porto nagy meglepetésre – idegenben szerzett több góllal – kiejtette a Juventust a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének kedd esti visszavágóján. A Borussia Dortmund az idegenbeli győzelem után hazai döntetlennel búcsúztatta a legutóbb Európa Liga-győztes FC Sevillát. A portugál csapat a 2–1-re megnyert hazai mérkőzés után kedden hosszabbítást követően csak 3–2-re kapott ki, így várhatja a negyeddöntő március 19-i sorsolását. Elsőként egyébként a Borussia Dortmund jutott be a BL negyeddöntőjébe, hiszen a német csapatnak nem kellett „túlóráznia” a vendég FC Sevilla ellen. A mérkőzést a hazaiak kezdték kedvezőbb helyzetből, mivel három hete idegenben tudtak 3–2-re nyerni, ennek megfelelően a Sevilla volt aktívabb a találkozó elején.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Juventus (olasz)–FC Porto (portugál) 3–2 (0–1, 2–1, 2–1) hosszabbítás után, gólszerzők: Chiesa (49. és 63.), Rabiot (117.), illetve Oliveira (19. és 115., az elsőt büntetőből); kiállítva: Taremi (54., Porto). Továbbjutott: FC Porto 4–4-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.
Borussia Dortmund (német) –FC Sevilla (spanyol) 2–2 (1–0), gólszerzők: Haaland (35. és 54., a másodikat büntetőből), illetve En Nesziri (69. és 90+6., az elsőt büntetőből). Továbbjutott: Borussia Dortmund, 5–4-es összesítéssel. – MTI