Puerto Ricóban 6,4 erősségű földrengés volt, írja a CNN. A sziget déli részén fekvő Ponce városában meghalt egy 77 éves férfi, és legalább nyolcan megsebesültek.Komoly károkat szenvedtek a sziget épületei, és elpusztult egy természeti csoda is, leomlott a Punta Ventana néven ismert természetes kőhíd. Wanda Vazquez Garced kormányzó válsághelyzetet hirdetett a természeti katasztrófa miatt, és bejelentette, hogy 130 millió dollár segélyt különítenek el a károk rendezésére. Mozgósították a Nemzeti Gárdát, amely tagjai a mentésben vesznek részt.

Becslések szerint a kár több mint 100 millió dollár lehet, nagyjából 400 ezer ember érezhette a rezgést, 300 ezer ember maradt ivóvíz nélkül a sziget déli részén, sok helyen pedig folyamatosak az áramkimaradások. Judd Deere, a Fehér Ház szóvivője bejelentette, hogy Donald Trump elnököt tájékoztatták a helyzetről, és mind ő, mind Peter Gaynor, a szövetségi katasztrófa-elhárítási hivatal (FEMA) ügyvezető igazgatója figyeli a fejleményeket, és folyamatosan kapcsolatban áll a kormányzóval.

Puerto Rico kormányzója egyelőre nem kért segítséget a szövetségi kormánytól. Több helyen menedékhelyeket állítottak fel, és több településen már dolgoznak a károk helyreállításán. – index.hu