Az autizmus világnapja alkalmából tartottak összművészeti megmozdulást Nagyváradon. Az eseményt a Bonitas Magyar Speciális Oktatási központ szervezte, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az autizmusra, amelynek számtalan megjelenési formája több tízmillió embert érint a Földön.

A Bonitas Speciális Oktatási központ, az egyetlen olyan intézmény Bihar megyében, ahol magyar nyelven oktatják a speciális igényű gyermekeket. Az autizmus világnapjára az intézmény tanárai és diákjai figyelemfelkeltő megmozdulást szerveztek Nagyváradon, hogy közösen hívják fel a figyelmet az autizmus spektrumzavarra, amely tízmilliókat érint a Földön.

A kezdeményezéshez a Nagyváradi Művészeti Líceum zene szakos diákjai és a Szigligeti Szinház Lilliput Társulatának bábszínészei is csatlakoztak, hogy minél szélesebb körben megismertessék az autizmussal küzdő gyermekek és felnőttek egyedi, sajátos világát. Az autizmus világnapját az ENSZ határozata alapján 2007 óta április másodikán tartják. Becslések szerint minden 68. személy, azaz több mint 111 millió ember él autizmussal a világon. – erhangja