Burgenlandban, vagyis az Őrvidéken már a fertőzések 94 százalékát a koronavírus új variánsai okozzák – írja a Kronen Zeitung. Ausztriában az egész országban gyors ütemben terjed a járvány. Az ország összes tartománya – Vorarlberg kivételével – a súlyos helyzetre utaló vörös besorolásban van, és mindenhol növekednek a számok. Különösen rossz viszont a helyzet az ország keleti felén, mivel itt nagyon nagy arányban vannak jelen a koronavírus újabb variánsai. A helyzet éppen a Magyarországgal is határos tartományban, Burgenlandban a legrosszabb. 

Burgenland mellett egyébként a többi tartományban is terjednek az új vírusváltozatok: Karintia és Bécs tartományokban is az új fertőzések több mint 80 százalékát okozzák ezek. Eközben Tirolban 45 százalék ugyanez az arány, míg Vorarlbergben 33% alatt van a mutató. Mindez a hetente regisztrált új esetszámokban is érezteti hatását: Vorarlbergben ugyanis százezer emberre vetítve heti 69,2 új fertőzött jut, amivel messze náluk a legkedvezőbb az arány. A helyzet pedig Salzburg tartományban a legrosszabb, ahol hetente 362,9 fertőzött jut százezer lakosra.

Járások szintjén a Tirolban található Reutte teljesít a legjobban, itt 30,5 fertőzött jutott százezer lakosra. Eközben a legrosszabb adatokat a bécsújhelyvidéki járás produkálta, ahol 501,9 fertőzött jut ugyanennyi lakosra. Ezzel párhuzamosan folyamatosan emelkedik az elvégzett tesztek között a pozitívak aránya is: Bécsben például az előző héten még 1,3  százalék volt ez az érték, ezen a héten viszont már 1,8 százalékosra nőtt. – index.hu