Pár órával azután, hogy egy ausztrál bíró érvénytelenítette azt a döntést, amely alapján megvonták belépési vízumát Ausztrália területére, Novak Djokovics egy olyan fotót posztolt Twitter-oldalára, amelyen csapatával pózol a Rod Laver Arénában.

Romániai idő szerint hétfő reggel Anthony Kelly bíró érvénytelenítette azt a döntést, amellyel az ausztrál kormány visszavonta Novak Djokovics belépési vízumát, és elrendelte a 34 éves szerb teniszező azonnali szabadon bocsátását abból a karanténszállodából, ahol múlt csütörtök óta őrizetben tartották. A bíró ugyanakkor azt is elrendelte, hogy az ausztrál belügyminisztérium fizesse ki a teniszező perköltségeit, azonnal adják vissza az útlevelét és személyes dolgait, amelyeket már érkezésekor elvettek tőle a melbourne-i repülőtéren. A döntés előzménye, hogy az ausztrál kormány elismerte, nem adott elég időt a teniszezőnek, hogy beszéljen másokkal és részletesen válaszoljon, mielőtt értesítették a vízum megtagadásáról.

Bár jelen állás szerint Djokovics indulhat a jövő hétfőn kezdődő Australian Openen, a történet közel sem ilyen egyszerű: Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter már jelezte, vizsgálják annak a lehetőségét, hogy más úton akadályozzák meg a szerb belépését az országba, s új indokok alapján dönthetnek a vízum törléséről. Amennyiben ez megtörténik, úgy ismét bíróság elé kerülhet az ügy, mert ez esetben Djokovicsot három évre ki kellene tiltani Ausztráliából. – maszol.ro