Péntektől véget ér a kötelező kéthetes karantén az ausztrál nemzetközi bajnokságra érkezett teniszezők számára. A mintegy 960 játékos, edző és kísérő három melbourne-i hotelben töltötte az elmúlt 14 napot, és helyi idő szerint pénteken 18 órától kezdték el kiengedni őket. A „felszabadítási” folyamat vasárnapig tart attól függően, hogy az érintettek melyik napon szálltak le Ausztráliában.

A játékosok érkezésük óta napi öt órára edzhettek, az a 72 balszerencsés viszont, aki fertőzött személlyel utazott egy repülőgépen, még ennyi időre sem hagyhatta el a szobáját. Mostantól viszont valamennyien szabadon mozoghatnak a városban és a környéken. A világranglistán 48. Richard Gasquet-t az elsők között engedték ki, és nem sokat gondolkodott a „kinti” programon: „Franciaországban minden étterem zárva van, úgyhogy örülök, hogy itt vagyok, és be is ülök valahová vacsorázni” – jelentette ki a Davis-kupa-győztes játékos.

A pozitív tesztet szolgáltató öt résztvevőre azonban további „szobafogság” vár egy erre a célra elkülönített hotelben. A szigorú járványügyi előírások eddig kifizetődtek Ausztráliában: Új-Dél-Wales államban 11, az Australian Opennek otthont adó Victoriában pedig 22 napja nem találtak új fertőzöttet. Az országban tavaly március óta mindössze 22 ezren adtak pozitív tesztet, és 909-en hunytak el a betegségben. – nso.hu