Cseke Attila fejlesztési miniszter, Florin Birta polgármester és a kivitelező cég képviselője közösen tekintették meg az épülő nagyváradi sportcsarnokot. A rendezvények jellegétől függően az 5200-7200 nézőt befogadó multifunkcionális épület várhatóan már idén nyáron átadásra kerülhet.

A Fejlesztési Minisztérium keretében működő Országos Befektetési Társaság beruházásaként új sportcsarnok épül Nagyváradon. A több mint hetven százalékban elkészült épületet Cseke Attila fejlesztési miniszter a város polgármesterével, Florin Birtával járta körbe. Az új komplexumban kézilabdameccsek esetében 5200, kosárlabda mérkőzés idején legalább 5500 ülőhelyet tudnak biztosítani, míg koncerteken több mint 7000 férőhely áll majd rendelkezésre.

Az új létesítményre már régóta vágytak a nagyváradiak és Bihar megyeiek. A befektetés értéke 112 millió lej, ezt a szaktárca a saját költségvetéséből finanszíroz. Nagyvárad önkormányzatnak mintegy 20 százalékos önrésszel, 5,2 millió euróval kell beszállnia a beruházásba, ebből parkolóhelyek, járdák létesülnek, illetve rendezik az új épület környezetét.