A nagyváradi városháza nagytermében vehették át a polgármesteri, valamint helyi tanácsosi mandátumigazoló okirataikat a szeptember 27-iki önkormányzati választások nyertesei, Florin Birta, a város megválasztott polgármestere illetve a tanácsba bejutott huszonhét jelölt.

A nagyváradi helyi tanácsban a 2020–2024- es önkormányzati ciklust a következő személyek kezdik meg: Dulca Camelia-Mariana, Căuş Vasile-Aurel, Dragoş Marcel-Daniel, Burta Olivia-Ligia, Morar Grigore, Nica Antonia-Monica, Filimon Teofil–Laviniu, Moş Patricia-Simina-Arina, Dușe Traian-Adrian, Lezeu Ioan, Marinău Florin-Liviu, Crăciun Nicolae-Andrei, Buhaș Camelia-Liana, Zdrâncă Ionel-Marius, Chiană Laurențiu-Alin, Tirla Ioan-Alexandru, Negrean Daniel-Dumitru, Barabaș Călin-Iulian, Tau Ioan, Nica Nicolae – ők a Nemzeti Liberális Párt (PNL) színeiben jutottak mandátumhoz.

Az RMDSZ képviseletében Szabó József, Hunyadi István, Kádár Hunor és Pető Dalma-Csilla foglalnak majd helyet a tanácsban, a PSD részéről Pavel Emilian, Madar Marius Adrian és Bungău Florica ül majd a tanácsosi asztalnál. A továbbiakban a Nagyváradi Bíróság érvényesíti a mandátumokat, ezt követően a Bihar Megyei Prefektúra elrendeli az alakuló közgyűlés összehívását. A mandátumokat az önkormányzati választásoktól számított huszonöt napon belül, esetünkben október 21-ig kell érvényesíteni. Az alakuló ülésen a tanácsosok esküt tesznek a kormány területi képviselője előtt. – erdon.ro