Az országos RMDSZ legutóbbi kolozsvári SZKT-ülésén Ezüstfenyő-díjjal jutalmazta a nagyváradi Sauer András Kálmán közösségépítő tevékenységét, életpályáját is. Betegsége miatt a kitüntetett nem lehetett személyesen jelen az ünnepségen, ezért a napokbanl vette át az elismerést az RMDSZ Fekete Sas-palotabeli székházában. Az országos RMDSZ vezetősége idén 19. alkalommal fejezte ki háláját mindazoknak, akik a közösség megerősítéséért, összetartásáért, kultúránk és értékeink tovább örökítéséért, vagy ahogyan szimbolikusan nevezzük: a szülőföld visszaszerzéséért áldozzák életüket. A kitüntetettek közt volt a nagyváradi Sauer András Kálmán is, aki csütörtök reggel vette át a díját.

Borsi Imre Lóránt ügyvezető elnökhelyettes úgy fogalmazott: „mindenki Bandi bátyja” közösségépítő múltja példaértékű. Azt bizonyítja, hogy aki közéletben dolgozik, annak a munkája sok erőfeszítéssel és munkával jár együtt, amiért nem mindig részesül köszönetben, ezért jó, ha mégis vannak olyanok, akik vállalják ezt. Sauer András általában vidám ember, a hozzáállása akkor is pozitív, amikor betegség gyötri, és kitűnő csapattagként egy-egy poénnal, mosollyal feloldja a feszültséget. Ez a díj pedig nem búcsúzás tőle, hiszen a továbbiakban is számítanak a segítségére, a jó tanácsaira.

Szabó Ödön ügyvezető elnök négy tulajdonságot emelt ki, ami szerinte a jó vezető ismérve, és Sauer Andrást is jellemzi: a társadalom megbecsült tagja, aki példát mutat másoknak; szakmaiság, vagyis ért ahhoz, amit csinál; jó kedély, azaz nem kényszerből cselekszik, valamint precizitás. Hangsúlyozta: a felsoroltakat mind megtapasztalhatták azok, akik ismerik őt, és ráadásul Sauer András önzetlenül cselekszik, sohasem hajtott kimagasló pozíciókra. A kitüntetett azt mondta, a szüleitől tanulta meg, hogyan kell viselkedni, a jól neveltséget, azt, hogy meg kell adni másoknak a tiszteletet, és segíteni kell azoknak, akiknek szükségük van erre. – erdon.ro