Alexander Zverev győzelmét hozta a férfi teniszezők idényzáró versenye, a torinói ATP Finals világbajnokság. A 24 esztendős német két szettben, 1 óra és 16 percnyi játék után múlta felül a címvédő Danyiil Medvegyevet. Zverev másodszor nyert az ATP-vb-n, 2018-ban Novak Djokovicsot tudta legyőzni a fináléban.

A két 198 centis játékos a héten már találkozott egymással a csoportkörben, akkor Medvegyev döntő szett rövidítésben gyűrte le riválisát, sorozatban ötödször.

Párosban a Roland Garros-címvédő Pierre-Hugues Herbert és Nicolas Mahut diadalmaskodott, az ötszörös Grand Slam-győztes francia duó – amely az amerikai Rajeev Ramet és a brit Joe Salisburyt verte meg – 2019 után másodszor ünnepelt világbajnoki címet.

Előzőleg 2009 óta London adott otthont a szezonzáró nyolcfős viadalnak, tavaly a jubileumi, 50. ATP-vb-t a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezték meg, Torino pedig 2025-ig lesz házigazda.

Djokovics már a világbajnokság – mely korábban Grand Prix Masters vagy Masters Cup néven is futott – alatt, annak végeredményétől függetlenül biztosította, hogy első helyen zárja az évet. Ez karrierje során hetedszer sikerült neki, így megdöntötte az amerikai Pete Sampras rekordját. – nso.hu