Jó szokása szerint Márton Anita a súlylökés mellett a diszkoszvetést is megnyerte a magyarországi atlétikai országos bajnokságon, de mivel az elmúlt években már tizenkét alkalommal duplázott, ezúttal sem volt nagy meglepetés, hogy méterekkel megelőzte a mezőnyt.

Az országos bajnokság egyik legsikeresebb sportolója a sprinter Takács Boglárka lett, aki 2019-hez hasonlóan idén is megnyerte a száz után a kétszáz méteres síkfutást is, de rátett egy lapáttal, és 2022-ben triplázott, ugyanis a két legrövidebb táv mellett a 4×100-as váltót is behúzta klubja, a Budapesti Honvéd csapatával.

Az ob egyik legnagyobb fordítása a távolugró Farkas Petra nevéhez fűződik, aki az utolsó kísérleténél egy centivel nagyobbat ugrott, mint riválisa, Lesti Diana, ezzel a minimális előnnyel pedig meg is nyerte a versenyt és megvédte címét. A versenyszám háromszoros bajnoka, az olimpikon Nguyen Anasztázia meglepetésre lemaradt a dobogóról, ami jól jelzi a mezőny erősségét.

A nyolcszáz méteres síkfutást nagyon magabiztos futással Bartha-Kéri Bianka nyerte meg, aki élete harmadik legjobb idejével, 2:01.37-tel ért célba, és gyűjtötte be a nyolcadik aranyérmét a versenyszámban, a férfiaknál a címvédő Vindics Balázs meglepetésre csak ötödik lett, az első két helyre az SVSE két sportolója, Kiss Gergő és Szögi István csapott le, akiknek egyébként az 1500 méter a fő számuk.

Az országos bajnokságnak ugyan vége van, de a szabadtéri szezonnak távolról sem, hátravan még az oregoni világbajnokság (július 15–24.), a müncheni Európa-bajnokság (augusztus 15–21.), és persze a kettő között a Gyulai István Memorial Székesfehérváron (augusztus 8.). – nso.hu