2019. december 16-án került sor arra az ünnepélyes sajtótájékoztatóra, amelynek keretében a nagyváradi Szigligeti Színház és a Regina Maria Színház újra birtokba vehette a korszerűsített nagyszínpadot. 2019. július 19-én írták alá a munkálatok elvégzését célzó, több mint 4 millió lej értékű kivitelezési szerződést. A munkálatok egy, az Európai Regionális Fejlesztési Alap révén, az Interreg V-A Románia—Magyarország programon belül finanszírozott projekt részét képezik. A Nagyváradi Állami Színház nagyszínpadának korszerűsítésére kiírt közbeszerzést a Drumasfalt Kft., a Trameco RT és az Energolux Impex Kft. alkotta cégcsoport nyerte meg. A 2019 decemberéig ütemezett munkálatok során a színpadi deszkázat teljes cseréjére, az ügyelői, valamint hang- és fénytechnikai rendszer fejlesztésére, a zsinórpadlás részleges gépesítésére, valamint egy forgószínpad beszerzésére is sor került.

A beruházás tulajdonképpen folytatása, befejezése a váradi színházépület külső és belső felújításának, amely 2011-ben zárult le, ám az akkor elvégzett munkálatok a színpadot nem érintették. A Román—magyar határon átnyúló kulturális inkubátor az előadóművészetek számára (ROHU-445) nevet viselő projekt főpályázója a debreceni Csokonai Színház, a partnerek pedig Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, illetve a nagyváradi Szigligeti Színház. A projekt összértéke 7 495 587,00 euró, ebből a Szigligeti Színház része 1 029 546 euró, ami három komponensből áll össze: 824 048,61 euró az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatása, 126 031,55 euró (12,24%) a román állam hozzájárulása, 79 465,84 euró pedig a Szigligeti Színház önrésze, amelyet az intézmény fenntartója, a Bihar Megyei Tanács biztosít. A Bihar Megyei Tanács ugyanakkor az egyéb, nem elszámolható járulékos költségeket is állja, 300 000 lej (62 761 euró) értékben. A Szigligeti Társulat, illetve a színházba járó közönség december 31-én, Szilveszter estéjén veheti újra birtokba a nagyszínpadot, ekkor kerül sor Jacobi Viktor Sybill című nagyoperettjének óévbúcsúztatással egybekötött bemutatójára.

Az Interreg V-A Románia-Magyarország Program célja közös, román-magyar projektek finanszírozása, amelyek közös megközelítést, valamint innovatív megoldásokat követelnek, a határ mindkét oldalán felmerülő igények kiszolgálására, hozzájárulva ezáltal a jogosult terület fenntartható fejlődéséhez. A Program folytatja a régióban megvalósított határmenti együttműködéseket, összköltségvetése hozzávetőleg 232 millió euró, amelyből 189 millió euró az Európai Regionális Fejlesztési Alapból származó vissza nem térintendő támogatás. A támogatható határmenti terület a következő megyéket foglalja magába: Arad, Bihor, Satu Mare és Timiș a román oldalon, illetve Békés, Hajdú-Bihar, Csongrád és Szabolcs-Szatmár- Bereg, a magyar oldalon.