Ünnepélyes díjátadóval zárult június 22-én, szerdán a Partiumi Keresztény Egyetem Művészeti Tanszéke által a Szent László Napokkal partnerségben meghirdetett Publicritic nemzetközi kritikai pályázat – az idén a perifériák témában kiírt verseny győzteseit 242 vizuális kritikából választotta ki a nemzetközi zsűri. Újdonság volt ugyanakkor idén, hogy a plakátok mellett mozgó GIF-eket is vártak, így két kategóriában hirdettek győzteseket. A zsűri döntése alapján poszter kategóriában 34 alkotás került beválogatásra, GIF kategóriában pedig 26 – ezeket a műveket június végéig lehet megtekinteni a nagyváradi busz- és villamosmegállók hirdetőfelületein.

A GIF-ek megjelenítéséhez le kell tölteni az Artivive telefonos applikációt, amelynek segítségével a telefon kameráján keresztül szkennelhetők a statikus állóképek, illetve a katalógusban találhatóak is. A munkák kereséséhez egy kis segítséggel is szolgálnak a www.publicritic.com weboldalon, ahol a Critiques fül alatt megtalálhatóak a kiállított munkák koordinátái. A kiállítás anyaga elérhető online formában a Publicritic honlapján, illetve közösségi oldalain.

A 2022-ben perifériák témában kiírt nemzetközi tervezőgrafikai kiállítás díjazottai
GIF kategóriában
I. Bittenbinder László Figyelem című munkája
II. Bartis Bálint Pizza perifériák című alkotása
III. Cédric Gottet és Norma El ZoghbI MISrepresent (Elferdít) című munkája
Közönségdíjas Szabó Arnold lett Kiterjedés című munkájával.

Poszter kategóriában 
I. Ivan Kashlakov Becoming E=QUALS (E=gyenlővé válás) című vizuális kritikája
II. Jaakko Tikkanen Fright (Rémület) című munkája
III. Hubbes Péter-Nándor Break Your Bubble (Törj ki a buborékodból) című alkotása
Közönségdíjas Ferenczi Beáta Más ötlet? című munkája.
A díjazás hasonló összegű volt mindkét szekcióban: 1000, 500, 300, 300 eurót vihettek haza azok az alkotók, akiknek kritikai munkája elnyerte a zsűri, illetve a közönség tetszését. – A Szent László Napok sajtóirodája