Miután az első soros ázsiaiak nem indultak a WTT-sorozat dohai star contender-versenyén, az öt számból Európának három – közte a férfi egyes – első helyet is sikerült megszereznie.

Ami a végjátékot illeti, amint arra számítani lehetett a legjobb ázsiaiak távollétében ezúttal Európa is megmutathatta magát, az öt számból háromban az öreg kontinens hozta el az első helyet, ami önmagában is szép teljesítmény, pláne, hogy a királyszámban, azaz férfi egyesben is európai siker született.

A világranglistán 48. helyen álló 35 éves horvát Andrej Gacina remek hetet fogott ki, két svéd – közte az egyéni vb-ezüstérmes Truls Moregard –, egy-egy kínai és hongkongi játékos legyőzése után a döntőben a dél-koreai Lim Dzsong Hunt hat szettben verte, vagyis nem mondható, hogy ingyen kapta volt a tornagyőzelmet.

Rajta kívül a német Dang Qiu, Benedikt Duda férfi páros és a francia Emmanuel Lebesson, Jia Nan Yuan vegyes páros szerzett még első helyet Európából, míg női egyesben és női párosban a japánok vitték el az aranyat. – nso.hu