A Bihar Megyei Tanács közbeszerzési eljárást hirdetett a diófási kórház felújítási munkálatainak műszaki felügyeletére. A szolgáltatás becsült költsége nettó 417.129 lej, árajánlatokat 2023. június 12., hétfő 15 óráig várnak.

Európai uniós vissza nem térítendő és hazai költségvetési pénzforrásokból korszerűsítik energetikai szempontból azt az öt épülettestet, melyben a diófási pszichiátriai kórház, illetve szociális-egészségügyi ellátóközpont működik, a beruházás becsült értéke nettó 23 millió lej. A kórházban 266 ágy van, az ellátóközpontban pedig 178, a fő cél az energiahatékonyság növelés és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése.

Modernizálják az épületek hőszigetelését, és kicserélik a régi közműberendezéseket. Pénzforrásra a Bihar Megyei Tanács tavaly áprilisban pályázott az országos helyreállítási alapból (PNRR), és idén január 12-én Bukarestben írták alá a diófási kórház felújításának a finanszírozási szerződését. A tendert a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért Felelős Minisztérium hirdette meg, a pénzforrásokat az országos helyreállítási alapból (PNRR), valamint az államháztartásból biztosítják. A munkálatok kivitelezése 24 hónapig kell tartson. – erdon.ro