Április 15-19. között nyolcadik alkalommal szervezi meg a nagyváradi Szigligeti Színház a HolnapUtán Fesztivált. Az eseménysorozat öt napja alatt három ország nyolc társulatának kilenc előadását láthatja a közönség, köztük a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, a Temesvári Állami Német Színház, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház vagy a budapesti Látókép Ensemble produkcióit.

A VIII. HolnapUtán Fesztivál témáját a család fogalma adja, ennek megfelelően a programkínálatban olyan előadások kaptak helyet, amelyek valamilyen szempontból a rokoni kötelékek és generációs kérdések témáját járják körül. A fesztivál keretében műsorra tűzött előadásokra március 11-étől lehet jegyet és bérletet váltani.

A VIII. HolnapUtán Fesztivál előadásaira jegyek március 11-étől, szerdától kaphatók a színház jegypénztárában (Moscovei / Szilágyi Dezső utca 7. szám), illetve online, a www.biletmaster.ro oldalon. A szervezők felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy a három meghívott nagytermi előadásra kedvezményes árú, 60 lejes bérletek válthatók.