A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint kedden aláírták a gázhálózat bevezetésének tervezésére és kivitelezésére vonatkozó megbízási szerződést Élesd városába, valamint Esküllő, Mezőtelegd és Cécke községekbe. A megállapodást a felsorolt négy település polgármestere látta el kézjegyével, Ioan Todoca, Ionuț Vasile Lazăr, Adrian Codrean és Aurel Florin Cazan, illetve a Habau Kft. képviselője, Karl Leidenfrost.

A beruházás értéke nettó 88 millió lej, a megvalósítási időszak 24 hónap, melyből négy a tervezés és húsz a kivitelezés. A megyei tanács szakértői és logisztikai támogatással járul hozzá mindehhez. A négy településen kiépíténdő gázhálózat teljes hossza 133,7 kilométer: Élesd 33 kilométer és 1321 fogyasztó, Esküllő 37,8 kilométer és 809 fogyasztó, Mezőtelegd 36,8 kilométer és 1472 fogyasztó, Cécke 26,2 kilométer és 847 fogyasztó.

A pénzügyi hátteret az Anghel Saligny Országos Terv keretében biztosítják, ebben az időszakban előkészítik a szükséges dokumentumokat a finanszírozási szerződés aláírásához. Kapcsolódó hír, hogy kedden Ilie Bolojan tanácselnök részvételével egy munkaülést is tartottak, melyen ütemterveket jelöltek ki. – erdon.ro