Az AVE Hulladékgazdálkodási vállalat és az székelyhídi Polgármesteri Hivatal közös megállapodása szerint, a szolgáltató, háztartásonként három liter komposztot ajándékoz ügyfeleinek. A kimért mennyiség, elvihető a szolgáltató székelyhídi irodájából, mely, a Leta Mare utcában található. Minden olyan szerződött fél jogosult, akitől elszállitják mind az 5 tipusú hulladékot.

Köztudott, hogy a komposztálás egy újrahasznosítási folyamat, a legjobb és legtermészetesebb dolog, ami a háztartásunkban keletkező szerves hulladékkal történhet. A komposztálódás során a szerves anyagok oxidálódnak és lebomlanak, a folyamat közben pedig szén-dioxid, ásványi anyagok és humusz keletkezik.
A komposztot, többek között használhatjuk termőtalaj javítására, fák és bokrok vagy a veteményeskert ágyásaiban, sőt a balkonládákban, szobanövények cserepeiben is.
A szelektiv hulladékgyűjtés eredményeként létrejött termék hasznossága bizonyított és egyre inkább elterjedt. Amennyiben igény van rá, éljenek a lehetőséggel felkeresve a szolgáltató irodáját, március 15 – április 15 közötti időszakban