A Dubajba közlekedő járatok Szaúd-Arábia felől közelítik meg az úti célt – közölte a légitársaság szerdán az MTI-vel. Eddig egyetlen járatát sem kellett törölnie, ám mivel a térségben folyamatosan változik a helyzet, a légitársaság készen áll arra, hogy minden szükséges intézkedéssel garantálja utasai, személyzete és repülőgépei biztonságát.

Ha a térségben zajló események miatt változtatni kell a menetrenden, az érintett utasokat e-mailben és SMS-ben is tájékoztatják – olvasható a légitársaság közleményében. Az Air France francia, a Lufthansa német, az Aeroflot orosz és az egyesült arab emírségekbeli Emirates légitársaság is felfüggesztette szerdán a közel-keleti térséget érintő járatait azt követően, hogy Irán rakétacsapásokat mért az Irakban állomásozó amerikai erőkre.

Az egyesült arab emírségekbeli Emirates légitársaság közölte, hogy törölte bagdadi járatait. Az amerikai szövetségi légügyi hatóság (FAA) az iráni rakétatámadás miatt már korábban megtiltotta az amerikai légi járatok közlekedését az iraki és az iráni légtérben, valamint a Perzsa(Arab)-öböl és az Ománi-öböl térségében.