Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően a Szigligeti Színház idén is partnerként vesz részt a Nyitott ablak Európára – Nagyváradi Virágkarnevál megszervezésében. Az idén egyhetesre bővülő programsorozatot a nagyváradi teátrum két társulatának fellépése gazdagítja. Az augusztus 15–22. között szervezendő eseménysorozat második napján, augusztus 16-án, pénteken 19 órától a Lilliput Társulat mutatja be interaktív mesejátékát, Mese, mese, mára… címmel. Az előadásban három magyar népmesével találkozhat a közönség. Az első a jól ismert A kisgömböc less. A második mese egy kevésbé ismert, de annál szórakoztatóbb történet, A komédiás disznó, amelynek során a gyerekek egy cirkuszi előadás közepében találják magukat. A harmadik népmesében, A sárkány és a kovácsban pedig végre megjelenik a magyar népmesék jellegzetes szereplője, a sárkány is.

Augusztus 19-én, hétfőn 20 órától a Nagyvárad Táncegyüttes mutat be részleteket a Népek tengere című nagyszabású és nagysikerű folklórműsorából. A Kárpát-medence együtt élő nemzetiségeinek táncait felvonultató előadásban a magyar néptáncok mellett román és cigány néptánchagyománnyal is megismerkedhetnek a nézők.

A Nyitott ablak Európára – Nagyváradi Virágkarnevál programjában gyermekprogramok, hagyományőrző események, valamint koncertek is helyet kaptak: fellép mások mellett Tamás Gábor, Péter Szabó Szilvia, az Operettissimo együttes, Molnár Júlia színművész és Varkucs Róbert előadóművész. Sor kerül ugyanakkor Nagyvárad és Bihar megye tortájának kóstolására is. A Szigligeti Színház előadásainak, valamint az egyhetes programsorozat eseményeinek helyszínéül a Körös-part Garasos-híd melletti része szolgál.

Forrás: Bihari Napló