A járvány kezdete óta Székelyhídon és a hozzátartozó falvakban eddig összesen 125 személy fertőződött meg. Jelen pillanatban 34 aktív fertőzöttről tudunk. Ugyanakkor 84 személy van otthoni karanténban, akik vagy érintkeztek koronavírusos beteggel, vagy pedig külföldről jöttek haza.
Nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében fokozottan tartsák be a következő szabályokat és viselkedési normákat, úgy helységünkben való tartózkodáskor, mint más településeken:
– gyakran és alaposan mossanak kezet,
– tartsák be a szociális távolságot,
– hordjanak maszkot a forgalmas helyeken
– lehetőség szerint kerüljék a tömeget.


Ha észlelik a betegség tüneteit, kérjük, ne menjenek a közösségbe és tárcsázzák háziorvosukat, hogy tőle kérjenek tanácsot. A rokonok kerüljék a légúti tünetekkel rendelkező betegek látogatását. Kérjük a kereskedelmi egységek képviselőit is, hogy fokozottan figyeljenek oda a higiéniai és szociális távolságtartási szabályok betartására és betartatására! A polgármesteri hivatal alkalmazottai folyamatosan végzik a közterületek és a forgalmasabb helyek fertőtlenítését úgy Székelyhídon, mint a hozzátartozó falvakban