A régió legkorszerűbb iskolakomplexuma épül Székelyhídon, a „Petőfi Sándor” Elméleti Líceumnál. A munkálatok már javában folynak a három részből álló épületegyüttes megvalósításához (iskola, étkezde, műhelyek). A befektetés célja a minőségi oktatáshoz való hozzáférés biztosítása minden székelyhídi és környékbeli gyermek számára. Ezáltal elősegítjük a diákok innovatív fejlesztését, felzárkóztatását a modern képzési- és munkaerőpiaci igényekhez.

Az iskola 24 osztályteremből és 7 laboratóriumból (biológia, kémia, fizika, informatika, rajz- és művészeti műhely, illetve idegennyelvi kabinet), könyvtárból, olvasóteremből, oktatók számára kialakított helyiségekből (tanári, iroda), orvosi rendelőből fog összetevődni.

A 156 helyes étkezde hideg- és meleg ételek előkészítésére alkalmas konyhákat is magába fog foglalni. Ugyanezen épülethez fog tartozni a 300 férőhelyes média klub is, ahol a diákok a modern tömegtájékoztatási- és egyéb digitális eszközök világába nyernek majd betekintést.

A komplexum harmadik épületéhez 3 műhely és 1 karbantartó helyiség, 4 laboratóriumi kiegészítő terem fog tartozni. A több mint 39 millió lejes befektetés a Nemzeti Befektetési Társaság támogatásával valósul meg.