Szeptembertől új főigazgatója van a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesületnek (APTOR) Alina Toie személyében, aki korábban a Hilton cég kereskedelmi igazgatója volt. Az APTOR ügyvezető igazgatója továbbra is Alexandru Chira marad. A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közleménye szerint az új főigazgató legfőbb feladata lesz a város legfontosabb turisztikai látványosságát, a várat felélénkíteni gazdasági, turisztikai szempontból. Ehhez a feladathoz pedig egy gazdag kereskedelmi tapasztalattal rendelkező személyre volt szükség, tájékoztat a városháza közleménye.

Az APTOR főigazgatója koordinálja az egyesület minden tevékenységét, hangsúlyosan odafigyelve a vár költségeinek a hatékonyabbá tételére, illetve arra, hogy nőjön a látogatottsága, és olyan eseményeket kell megterveznie, melyek hozzásegítenek e cél eléréséhez. Ugyanakkor a főigazgató felel az APTOR eseménynaptáráért, a város turisztikai szektorának a fejlesztéséért és a vendéglátóipari szektorral való együttműködésért.

A rövid távú célkitűzések között szerepel a gazdasági tevékenységek bevonzása a várba, uniós források lehívása a várfelújítás befejezésére és egy olyan eseménynaptár kidolgozása a Bihar Megyei Tanáccsal közösen, mely több turistát vonz a városba. Alina Toie mandátuma négy évre szól. – erdon.ro