Csaknem hat hónapnyi kényszerszünet után, szeptember 20-ától ismét szervez beltéri előadásokat a Szigligeti Színház. Az újranyitást meghívott előadásokkal, új bemutatókkal, illetve az előző évadból elmaradt bérletes előadások pótlásának megkezdésével ünnepli a nagyváradi teátrum – teszi mindezt egy rendhagyó HolnapUtán Fesztivál keretében. Az utóbbi években nagy népszerűségnek örvendő színházi seregszemle 2020-as, újratervezett kiadásának jelmondata: Szabad a színház!

Szeptember 23-án, szerdán a marosvásárhelyi Yorick Stúdió vendégszerepel Nagyváradon, a Szigligeti Stúdióban. Elise Wilk Eltűntek című drámája egy erdélyi szász család történetét meséli 1944-től napjainkig. A történet három részre tagolódik, Románia történelmének három kulcsfontosságú eseményéhez kapcsolódva: 1944-1945 (mikor a németeket szovjet munkatáborokba deportálták), 1989-1990 (a romániai forradalom, melyet a német kisebbség tömeges kivándorlása követett) és 2007 (Románia csatlakozása az Európai Unióhoz).

Az előadásra jegyek a színház jegypénztárában, valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók. A színház jegyirodája kedden és csütörtökön 10–19 között, szerdán és pénteken 13–19 óra között, valamint egy órával az előadások előtt tart nyitva (hétfőn zárva). A járványügyi intézkedések értelmében, a színház jegypénztára 15 perccel az előadás megkezdése előtt bezár. A színházlátogatásra vonatkozó járványügyi szabályozásokról bővebben a színház honlapján, valamint Facebook-oldalán olvashatnak az érdeklődők. – erdon.ro