Iga Świątek nyerte a francia nyílt teniszbajnokság női egyes versenyét, mivel a szombati döntőben két szettben legyőzte az amerikai Sofia Kenint. A lengyel játékos pályafutása első Grand Slam-trófeáját szerezte meg. A 19 éves Świątek a világranglista 54. helyezettjeként óriási meglepetésre jutott a fináléba, és a számítógépes WTA-rangsor 1975-ös bevezetése óta ő a legalacsonyabban jegyzett döntős Párizsban. A 21 éves Kenin, aki hatodik a WTA-rangsorban, februárban váratlan diadalt aratott az Australian Openen, emellett négy WTA-viadalon ünnepelhetett. Świątek karrierje első trófeája mellé 1,6 millió eurót (568 millió forint) kapott, és hétfőtől a 17. helyen jegyzik a világranglistán.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic a vasárnapi döntőben legyőzte az Alexa Guarachi, Desirae Krawczyk chilei, amerikai párost. A második helyen kiemelt duó magyar tagja nyolcadik páros Grand Slam-döntőjére készült, amelyből háromszor ünnepelhetett. Párosuk eddig két GS-trófeát gyűjtött: a 2018-as Australian Openen, majd Wimbledonban és tavaly Ausztráliában is kikapott a fináléban, a 2019-es Roland Garrost és az idei Australian Openen azonban nem találtak legyőzőre. A 27 éves Babos Tímea 24. tornagyőzelmét aratta párosban, és ez a negyedik Grand Slam-diadala. A magyar-francia páros a trófea mellé összesen 319 652 eurót kapott sikeréért.

Eredmények: Iga Świątek (lengyel) – Sofia Kenin (amerikai, 4.) 6:4, 6:1

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.) – Alexa Guarachi, Desirae Krawczyk (chilei, amerikai, 14.) 6:4, 7:5