A Nemzeti Liberális Párt (PSD) elnöke, Nicolae Ciucă szerdán kijelentette, hogy a kolozsvári metróvonal építési munkálatainak megkezdésével új szakaszába lép a helyi önkormányzatok és a kormány együttműködése.

A munkálatok megnyitása alkalmából szervezett sajtóeseményen a politikus kifejtette: ez a beruházás bizonyítja, hogy Románia modernizálódik, és Kolozsvár élen jár a befektetők vonzásában, valamint a helyi és központi hatóságok egy asztalhoz ültetésében a közösség számára szükséges célok érdekében.

‘Emlékszem, polgármester úr, hogy amikor korábban a metróról beszélt, az emberek nem hitték el, hogy ez valóra válhat, (…) és ma tanúi vagyunk a megvalósításának’ – fordult Emil Boc városvezetőhöz a volt miniszterelnök. Ciucă emlékeztett arra, hogy számítások szerint a metró beindulása után 29 ezer autóval lesz kevesebb a kolozsvári utcákon. Ez szerinte nemcsak a forgalom tehermentesítését jelenti majd, hanem hozzájárul a város és a környező települések zöld átalakításához is.

A PNL elnöke kifejezte meggyőződését, hogy a kivitelezők megértik a beruházással kapcsolatos elvárásokat, és erőfeszítéseket tesznek a határidők betartásáért. Nicolae Ciucă szerdán Marcel Ciolacu kormányfővel együtt részt vett kolozsvári metróvonal építési munkálatainak megnyitása alkalmából szervezett sajtóeseményen. – agerpres.ro