Napokon belül hivatalossá válhat az, amiről már hónapok óta beszélnek a tengerentúlon: a Team USA, tehát az Egyesült Államok kosárlabda-válogatottja története talán legerősebb összeállításában készül Párizsba, a nyári ötkarikás játékokra. Minden bizonnyal a keret tagja lesz a „Király” LeBron James, aki pályafutása utolsó olimpiáján léphet pályára.

Még a 2008-as pekingi olimpián aranyérmes Team USA kereténél is erősebb összeállításban szállhat harcba a végső győzelemért az Egyesült Államok kosárlabda-válogatottja Párizsban, pedig 16 évvel ezelőtt a csapat tagja volt többek között Kobe Bryant, Carmelo Anthony vagy a torna pontkirálya, Dwayne Wade is. 

A világ legerősebb bajnoksága, az NBA egyik legjobban értesült bennfentese, Adrian Wojnarowski arról számolt be, hogy összeállt a Team USA kerete a nyáron esedékes párizsi olimpiára. A csapat tagja a pályafutása utolsó ötkarikás játékára készülő LeBron James, valamint az a Stephen Curry is, aki sportága korszakos tehetsége, olimpián viszont még nem szerepelt. Wojnarowski összesen 11 játékost nevezett meg, akik egészen biztosan pályára lépnek a francia fővárosban. 

  • LeBron James (Los Angeles Lakers), Stephen Curry (Golden State Warriors), Kevin Durant (Phoneix Suns), Jayson Tatum (Boston Celtics), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Devin Booker (Phoenix Suns), Tyrese Haliburton (Indiana Pacers), Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves), Jrue Holiday (Boston Celtics), Bam Adebayo (Miami Heat), Anthony Davis (Los Angeles Lakers) 

A keretben Joel Embiid az egyetlen klasszikus center, de Bam Adebayo, valamint Anthony Davis is rendelkezésre állhat ötös poszton. Kevin Durant negyedik olimpiai aranyérmét nyerheti a Team USA tagjaként, amellyel egyedüli rekordtartó lehet Carmelo Anthonyt megelőzve. Érdekesség, hogy a 2023-as világbajnokságon mindössze negyedik helyezett amerikai csapatból két játékos, Tyrese Haliburton és Anthony Edwards lehet ott Párizsban. 

Az olimpiára 12 játékost lehet nevezni, az utolsó kiadó helyre pedig a bennfentesek értesülései szerint a Los Angeles Clippers sztárja, Kawhi Leonard lehet a legesélyesebb, de csapattársa, Paul George is reálisan pályázik a „párizsi kvótára”. Mint ismert, Steve Kerr, az amerikai válogatott szövetségi kapitány utolsó világeseményére készül a Team USA élén, mivel az olimpiai után átadja a stafétabotot a kispadon.