A Dániában zajló női kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének 2. fordulójában a magyar válogatott 38–26-ra legyőzte Szerbiát. A mieink játéka jelentősen feljavult az első fordulóhoz képest, Szöllősi Zácsik Szandra tíz gólig jutott, de Bíró Blanka és a szélsők is remekeltek. A horvát válogatott Hollandiát is legyőzte a mieink csoportjában a Dániában zajló női kézilabda Európa-bajnokságon, ezzel továbbjutott a középdöntőbe. Mindez azt is jelenti, hogy a magyar csapatra kedden sorsdöntő meccs vár a 2019-ben világbajnok hollandok ellen. 

A horvátok 27–25-ös győzelmükkel középdöntősök, míg a hollandoknak kedden nyerniük kell a mieink ellen, különben szégyenszemre világbajnokként még a csoportból sem jutnak tovább. Ha a korábbi meccsen a szerbek kikapnak a horvátoktól, a magyar válogatottnak a vereség is beleférhet, döntetlen vagy szerb győzelem esetén pontot kell szereznünk a hollandok ellen. 

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, DÁNIA, CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ: C-CSOPORT (KOLDING)  Hollandia–Horvátország 25–27 (13–14), SZERBIA–MAGYARORSZÁG 26–38 (11–20) A-CSOPORT (HERNING): Szlovénia–Franciaország 17–27 (6–12), Montenegró–Dánia 19–28 (11–13)