Különleges eseményre várják az érdeklődőket szeptember 8-án, kedden a Nyárutó nagyváradi rendezvénysorozat szervezői: A divat – mint művészet, valamint a művészet – mint divat című eseményben közreműködik Thurzó Zoltán zongoraművész, Florin Mircea Ganea mélybariton és Rebeca Cotrău divattervező közreműködésével. Meglepetésvendégként fellép Borbíró Tímea (fuvola) és Mezei Menyhért (hegedű). 

Estélyi és menyasszonyi ruhákat láthat majd a közönség a 18:30 órakor kezdődő nem szokványos divatbemutató keretében, a modellek aktívan is bekapcsolódnak. Elvis Presley és Louis Armstrong, vagy olyan zeneszerzők klasszikusai csendülnek majd fel, mint Chopin, Liszt és Gershwin. Az esemény helyszíne a Nagyvárad-újvárosi református templom belső udvara, ahová a belépés a Kálvin János utcából lehetséges.

A belépés ingyenes, de a résztvevők száma korlátozott. A helyszíni maszkviselés, kézfertőtlenítés, illetve a lázmérés kötelező. A szervezők a járványügyi szabályoknak megfelelően egymástól kétméteres távolságra helyezik el a székeket. Rossz idő esetén az esemény elmarad.

Az esemény a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg. A Nyárutó című nyárbúcsúztató rendezvénysorozatról további részletek a Szent László Egyesület Facebook-oldalán. – A Szent László Egyesület sajtóirodája