Különleges kiállítást nyitottak meg Nagyváradon a Szent László téren, a szabadtéri rátlat címe Nagyvárad 908 – 908 portré, melyet a Varadinum Fotóklub Nagyvárad Napja alkalmából állított össze. A Varadinum Fotóklub elnöke, Ovi D. Pop kifejtette, hogy csupán egy hét alatt állították össze a kiállítási anyagot, melynek az volt a célja, hogy Nagyvárad ,,születésnapját” így ünnepeljék meg. A fotóklub 15 tagja gyűjtött össze portrékat, mindenki minimum 45 képet választott ki erre az eseményre.

A kiállításmegnyitón a projekt kezdeményezője, Raul Ghiman is felszólalt, aki elmondta, hogy a kiállított portrékon szereplők mind nagyon örültek annak, hogy részesei lehetnek ennek a különleges projektnek, viszont néhányan visszautasították a felkérést azzal az indokkal, hogy nem elég fotogének. A képeket különböző eseményeken készítették, volt amelyik fotózáson készült, vagy egy-egy rendezvényen, de olyan is van közöttük, akiket az utcán kaptak lencsevégre.

A megnyitón Arina Moș alpolgármester is részt vett, gratulált a fotóművészeknek a különleges ötletért és hozzátette, hogy reméli a jövőben is sikerül szabadtéri kiállításokat szervezni, ugyanis ezek nagyon népszerűnek bizonyulnak, sőt, bátorította a fiatalokat is, hogy álljanak elő hasonló kreatív ötletekkel. A kiállításmegnyitón egyébként a Nagyváradi Állami Filharmónia néhány tagja zenés összeállítással készült. Ovi D. Pop lapunknak kifejtette, hogy partnerséget kötöttek a filharmóniával, így ezentúl több megnyitójukon zenei aláfestést biztosítanak majd. A kiállítás október 28-ig tekinthető meg. – erdon.ro