Az RMDSZ Bihar megyei szervezete 18. alkalommal szervezte meg a Nagy fogás névre elkeresztelt horgászversenyét a hegyközszentimre halastónál. A nagykorúvá vált, szórakoztató megmérettetés idén különösen nagy népszerűségnek örvendett a megyében, hiszen Érmihályfalvától Belényesig összesen 105 csapat, több mint 250 amatőr horgásszal nevezett a versenyre.

A horgászverseny helyszíne a kezdeti években többször is változott, de köszönhetően a szalárdi polgármesteri hivatalnak és a Berettyómenti Horgász és vadász egyesületnek immár 14 éve, az 56 hektáros hegyköszentimrei horgásztóra várják a pecázni vágyókat. 

A rendezvény az évek alatt igazi családi nappá nőtte ki magát, ahol minden generáció megtalálhatta a kedvére való szórakozási lehetőséget. Míg a legkisebbek az ugrálóvárban, arcfestéssel és különböző játékokkal tölthették az időt, addig az idősebbek a Bihari népi gyógyászok masszázsasztalán pihenhették ki a hét fáradalmait. 

A horgászversennyel párhuzamosan idén sem maradhatott el a megyei krucsabajnokság és főzőverseny sem, amelyre ez alkalommal 20 település csapta nevezett.  A családias hangulatú rendezvény évek óta jó lehetőséget biztosit a találkozásra, a kikapcsolódásra és a közösségi kapcsolatok erősitésre. – erhangja