A Deep Central frontemberei a Romanian Music Awardsra készülődnek

 

Vajon kiket takar a bukaresti Deep Central könnyűzenei együttes neve? Néhány kattintás az interneten, és csupa ismerős számba botlottam a YouTube-on. A csapatról pedig minden zenekedvelő többet tudhat meg a két frontemberrel, George Călinnel és Dorin Todoruţcal a szombati koncertjük után készült interjúból.

 

 

– Beszéljetek egy kicsit a kezdetekről. Hogyan alakult meg a csapat?

– Dorin Todoruţ: 2005-ben egy elektronikus zenei kísérletként indult az egész. Az ötlet George fejéből pattant ki, aki 2008-ban a zenéjéhez egy megfelelő hangot keresett és hál’istennek meg is találta személyemben. Ekkor indult el a közös utunk és örülünk, hogy azóta is töretlen a sikere.

 

– Honnan ered a Deep Central elnevezés?

– George Călin: Az egész a véletlen műve, semmi tudatosság nem volt a névválasztásban. Amikor még az elején egy külföldi produkciós iroda képviselőjéhez tartottunk, és ott álltam a kezemben egy CD-vel és markerrel, egyszer csak ráírtam, hogy Deep Central és végül ez is maradt. Teljesen banális történet.

 

– Milyen volt az idei nyaratok?

– D.T.: Úgy gondolom, ez az idei év volt az eddigi legzsúfoltabb nyarunk, de persze mi ennek természetesen nagyon örülünk. Külföldi és belföldi fellépéseink is egyaránt voltak és az új számunk reklámozása is sok időt vesz igénybe.

 

– Külföldön is sokan ismernek benneteket. Gyakran vállaltok határon túli fellépéseket?

– G.C.: Igen, egyre több hasonló jellegű felkérést kapunk. A következő hónapban is igen sok helyen fordulunk majd meg. Fellépünk Észtországban, Albániában, Bulgáriában és Németországban is. A listánk napról-napra csak bővül.

 

– Milyen díjakat kaptatok az évek során?

– D.T.: Tavaly jelöltek bennünket a Romanian Music Awards díjkiosztó ünnepségen a leggyakrabban előadott dal kategóriában, amit meg is nyertünk. Az idei év hasonló jelölést hozott, valamint egy díjat Bákóból a legjobb előadó kategóriában.

 

– Az utóbbi időben a román könnyűzene túlzottan elangolosodott. Nem gondoljátok, hogy ez tönkreteszi a jellegzetes román zenét?

– G.C.: Mindig van egy undergroundhullám, akik értékmegőrzésre törekednek. Manapság viszont jellemző, hogy az együttesek bármilyen lehetőséget megragadnak a külföldre való kitörés érdekében. Ezért általában mi is inkább a könnyebb utat választottuk. A Sistemmel készített közös román nyelvű dalunk megjelenése után is nagyon sokat izgultunk, hogy a közönség miképpen fogja majd fogadni ezt az éles váltást. A siker nagy volt, és ez egy biztatásnak is felfogható a közeljövőre nézve.

 

– Melyik a kedvenc dalotok?

– D.T.: Ez általában mindig az aktuális dal szokott lenni, tehát most épp a Speed of Sound. Egyébként a kérdés egész banális, olyan ez mintha egy gyereket megkérdeznél: „Kit szeretsz jobban, apát vagy anyát?” Megválaszolhatatlan.

 

– Olvastok rólatok szóló sajtótermékeket?

– G.C.: Nem igazán jellemző, hogy írott sajtót olvasnánk. Sokkal nagyobb hangsúlyt fektetünk az on-line médiára. Jelen vagyunk a Facebookon, Twitteren és aktívan szerkesztjük a honlapunkat, a deepcentral.ro-t.

 

– Melyek a terveitek a jövőre nézve?

– D.T.: Jelenleg a legtöbb időnket az új dalunk reklámozása foglalja le, valamint a Romanian Music Awardsra való készülés. Zűrös ez az időszak, de úgy gondolom, mi elég jól bírjuk a strapát, hisz mindkettőnk lételeme a folyamatos pörgés.

 

 

Ványa Blanka