Hazai előadók Thália templomában. Hegyközszentmikós lakói a tél folyamán ellátogattak a színház világába. Több nívós előadásnak voltunk tanúi, részesei. Falunkba látogatott az érmihályfalvi Móka színjátszó csoport és a váradi Kabaré. Minden alkalommal úgy tértünk haza előadás után, hogy megint kaptunk valamit, gazdagodott lelki világunk, feltöltődtünk lélekben. Jó volt látni, hogy falun is össze tudunk gyűlni, együtt nevetni és szórakozni, kicsit elfeledni a mindennapok gondjait, összesen tizenhárman, alakítottak egy színjátszó csoportot Kaszoni Mária vezetésével.

 

Nagyon kedves, aranyos arcok, egy szívvel, egy lélekkel munkálkodtak még iskola mellett is. Sikerült egy igen különleges felemelő előadást tartaniuk. Az előadott darabok: A postán nyert vőlegény, A harmadik, Hófehérke és a hét elgyötört törpe, Jelenet egy házasságból.

A Postán nyert vőlegényben a postás szavajárása ez volt: „hogy van egy ilyen.” Mi pedig reméljük, hogy lesz részünk még ilyen előadásban. Köszönet a szereplőknek és a rendezőnek.

 

Béres Angéla