Hegyközszentmiklós labdarúgócsapata és a tanári kar néhány tagja ellátogatott Szanda községbe (Nógrád megye) Mocsár Lászlónak, a Toldy iskola igazgatójának vezetésével. A látogatás előzménye, hogy a testvértelepülésünk által október 13-án szervezett Ezüst Ősz rendezvényre meghívást kapott a hegyközszentmiklósi focicsapat, és a főzőversenyre is beneveztünk.

 

 

Az egész napos rendezvény 10 órakor kezdődött a futballpályán a testvértelepülések (Hegyközszentmiklós, Leszenye, Szanda) barátságos mérkőzéseivel. Az Ezüst Kupát a házigazdák szerezték meg, a szentmiklósi csapat a második lett. A helyi polgármesteri hivatal minden labdarúgónak mezt ajándékozott.

 

 

Az Ezüst Üst Főzőverseny délben kezdődött a művelődési ház udvarán, az előzetesen benevezett csapatoknak füstölt csülök felhasználásával készült ételt kellett készíteni. Kóstolni jegy ellenében lehetett, a bevételt a helyi Pitypang óvoda felújítására szánták. Csapatunk a főzőversenyen Ételcsiholók néven szentmiklósi bográcsost főzött. A verseny mellett a művelődési ház udvarán bolhapiac és sütivásár fogadta az érdeklődőket, a gyerekeket pedig trambulin, arcfestés vagy kézműves-foglalkozások várták. Az eredményhirdetések után kezdődtek a kulturális műsorok, amelyben felléptek a Pitypang óvodásai, a piliscsabai néptáncosok, a CSH Ladies és a Szanda Singers együttesek. A rendezvény tombolahúzással és az esti Ezüst Ősz-bállal zárult.

 

 

Béres Angéla