Különleges gyermeknapot tartottak vasárnap Székelyhídon. A június.1-jei ünnepséget a település Gyermek Jézus otthona szervezte, lázas készülődéssel a programok szervezése és a meghívók kiküldése terén. Kovács Ágnes, a székelyhídi otthon vezetője elmondta, hogy a gyerekek ünnepét a gyermek Jézus ünnepévé változtatták, ezáltal együtt ünnepelték a kis Jézust és minden gyermeket. Az ünnepségre több településről is érkeztek résztvevők, így ellátogattak a napközisek Érmihályfalváról, a Szentháromságház gyermekei Gálospetriből, valamint a diószegi otthon lakói, a nagyváradi Szent Angéla ház és a székelyhídi napközisek is.

A gyermekeket és a hozzátartozókat színes programok és több előadás is várta: gyermekekből álló tánccsoportok fellépését és zenés előadását  élvezhették a jelenlévők, illetve ugrálóvár, kézműves sarok, ügyességi versenyek és bohóc gondoskodtak a kicsik szórakoztatásáról.

Az ünnepségen nagy ölelésekkel és még nagyobb szeretettel fogadták a gyerekek Böjte Csabát, akinek minen résztvevőhöz és ellátogatóhoz volt néhány kedves szava. Csaba testvér kiemelte a dévai gyerekek fejéből kipattant ötlet nagyszerűségét, miszerint: ,,Nagyon kevés olyan ünnep van, amikor a gyerekek felé fordul az egyház, szeretnénk együtt lenni a gyerekeinkkel, jókedvvel, kacagva, imádkozva”. A programokat szentmisével zárták, melyet Csaba testvér celebrált.