Ünnepi istentisztelet a magyar kultúra jegyében
Ünnepi istentiszteletet tartottak vasárnap, január 24-én a magyar kultúra jegyében. Gavrucza Tibor tiszteletes úr elmélkedésében kifejtette: „A múltunk úgy tartozik hozzánk, mint a szüleink, a nagyszüleink, még akkor is, ha már nincsennek velünk. A békesség gyümölcsöt terem. Boldogok a békességcsinálók, mert itt csinálni kell a békességet. A békességcsinálást pedig tanulni kell és meg kell találni a békességforrást. Úgy kell beszélni magyarul, hogy az Isten nevének szánkban jóíze legyen. Mert nem engedhetjük meg magunknak, hogy beszennyezzük nyelvünket és múltunkat.”

 

 

 

Az ünnepi istentiszteleten közreműködött a a Búzavirág asszonykórus, Baga Erzsébet fagottművész, Péter Csilla temesvári művésznő pedig Pallagi Erzsébet zenetanárnő kíséretében csodálatos énekhangon egyházi énekeket adott elő. Rákóczi Lajos tanár elszavalta Kölcsey Ferenc Himnusz című költeményét, Mészáros Ibolya Wass Albert-költeményt szavalt, a székelyhídi református ifjúság verses-zenés összeállítással készült, valamint énekelt a református egyházi kórus és a Búzavirág népdalkör is.

 

 

Az istentiszteleten jelen volt Székelyhíd belga testvértelepülésének, Écaussinnes-nek helységünkben tartózkodó küldöttsége, valamint Béres Csaba polgármester és Csuka József alpolgármester is. Beatrice Bulteau, Écaussinnes polgármesterasszonya így szólt: „Meleg szívvel jöttünk a húszéves évfordulóra. Kaptunk sok-sok szeretetett és próbáltunk mi is adni. Az, hogy ez a kapcsolat 20 év alatt sem évült el azt bizonyítja, hogy alapja a szeretet. Továbbra is Isten áldását kérjük munkátokra és kapcsolatunkra.”

 

 

Ér hangja