Érszőlősön tartották meg a XIX. érmelléki egyházmegyei kórustalálkozót

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg az érmelléki egyházmegyei felnőtt kórustalálkozót június 6-án. A rendezvénynek most az érszőlősi egyházközség adott helyet. A találkozón Mike Pál magyarkéci lelkipásztor a 98. zsoltár alapján hirdette az igét, melyben „új ének” éneklésére szólította fel a résztvevő kórusokat.
A házigazda Illyés Tamás lelkipásztor javaslatára a résztvevők szakítottak a hagyományokkal és sorshúzás alapján döntötték el, hogy milyen sorrendben szolgálnak a kórusok. Érmihályfalva kezdte a szolgálatot, majd Érkeserű, Magyarkéc, Margitta, Szalacs, Érszőlős, Albis, Bihardiószeg, Székelyhíd, Berettyószéplak, Érkörtvélyes és Gálospetri kórusai következtek.

 

 

A zsoltárok mellett régi magyar énekek, kánonok és ifjúsági énekek egyaránt elhangzottak. Egy új kórussal gazdagodtunk ebben az évben, a három hónapja megalakult margittai kórus is részt vett a kórustalálkozón, és két szólamra énekeltek. Záróakkordként Orosz Otília Valéria értékelte ki a kórusokat, aki elmondta annak fontosságát, hogy a kórusok a gyülekezeti énekek feldolgozásait is énekeljék, hiszen ezáltal segíthetik a hívőket, hogy az új énekeskönyv énekeit elsajátítsák. Elhangzott az is, hogy a kórusokon érződik évről évre a fejlődés, amihez hozzájárul az évenként megszervezett kántorképző is. A találkozó egy rövid könyvbemutatóval zárult, Orosz Otília Valéria tavaly megjelent, az érmelléki kórusok történetéről szóló Téged, ó Isten, dicsérünk című könyvét Sántha Levente mutatta be. A kultúrotthonban meleg töltött káposzta, kalács és üdítő várta a szolgálattevőket, melyért a házigazdák külön köszönetet érdemelnek.

 

 

Balogh Renáta