^ Vissza Fel

„Korán kezdtem, hamar zárok”

Kanapé  , , ,   2020. november 5. csütörtök 
 536

Az érköbölkúti Erdei Sándor tárt kapukkal várja a tanulni vágyó kádárinasokat műhelyébe
Az Érmellék utolsó kádáraként emlegetett mesterember több, mint 30 éve látja el az Érmelléket minőségi faedényeivel, azok teljeskörű gyártói felelősségvállalásával. Hogyan lett ő kádár és mit gondol a mesterségről napjainkban?

Sziasztok Pajtikák!

Diáksarok  2020. november 3. kedd 
 108

Nagyon sok rajzot kaptam tőletek ebben a hónapban! Ebből is látszik, hogy egyre hűvösebb van, már nem lehet olyan sokáig kint szaladgálni, több időtök marad rajzolni. Hamarabb sötétedik, többet esik az eső, egyre kevesebb levél lesz a fákon. Öltözzetek fel jó melegen, nehogy megfázzatok!
Biztosan várjátok már ti is a Mikulást. Lehet, hogy az elmúlt években találkoztatok is vele.  Ajándékozzuk meg most mi a Mikulást a rajzaitokkal és az írásaitokkal. Ti hogyan képzelitek el a kedves, öreg Mikulás bácsit? Ha elkülditek nekünk, a következő újságban megmutatjuk.

Alpolgármestert és szakbizottságokat választottak

Közélet  2020. október 30. péntek 
 22

Csuka József-György a régi-új alpolgármester

A székelyhídi helyi tanács pár nappal alakulóülése után, október 26-án, újra összeült A tanácsülés első napirendi pontja a szakbizottságok megválasztása volt. A következő négy évben összesen öt szakbizottság működéséről döntöttek a tanácsosok.

Építsünk közösséget a sport révén

Közélet  2020. október 30. péntek 
 222

Egy olyan közösségi tér kialakítását tűzte ki célul a Pro Székelyhíd Egyesület idén, mely lehetőséget nyújt a fiatalok számára időszakosan találkozni, beszélgetni, barátságokat kötni, tudatosítani, hogy egy közösség tagjai, melyet érdemes és kell erősíteni. A cél kimozdítani az ifjakat a számítógép mellől, különböző sportjátékok révén fejleszteni összpontosító, figyelemképességüket, ügyességüket.

Változtatott-e a járvány a kelet-közép-európai filmfogyasztói szokásokon?

Közélet    2020. október 28. szerda 
 67

Változtatott-e a járvány a kelet-közép-európai filmfogyasztói szokásokon? Nagyobb mennyiségben fogyasztunk sorozatokat? Más jellegű sorozatokat fogyasztunk, mint a járvány kitörése előtt? Többen vagy kevesebben fizetnek elő a HBO Góra vagy a Netflixre? Hogyan hat a filmiparra a járvány, a filmgyártók és a streamingszolgáltatók hozzáigazítják a tartalmakat a járványtapasztalatokhoz?

Az Egészséges életmódot népszerűsítettek

Közélet  2020. október 27. kedd 
 36

A Székelyhídi Sasok Sportklub projektjének célja az volt, hogy felhívja az ifjú generáció figyelmét arra, hogy aktívabbak legyenek, kevesebb időt töltsenek a számítógép előtt, sportoljanak az egészség megőrzése érdekében. Emiatt egy többrétű kampányt bonyolított le. Reklámanyagok, azaz plakátok és szórólapok révén népszerűsítette az Élj egészségesen princípiumot, kisfilmet készíttetett és promovált főként az interneten, azzal a céllal, hogy egészséges étkezésre és sportolásra sarkalja az ifjúságot. Ugyanakkor két egészségnapot is szervezett, mely keretében a résztvevők akadálypályákat próbálhattak ki.

Terítéken a legismertebb spanyol táncok!

Kultúra  , ,   2020. október 26. hétfő 
 11

A spanyol kultúra tánc- és zenevilágát hozták el egy aktív részvételt megkövetelő program formájában októberben az Ér Hangja Egyesület önkéntesei, Almudena és Maria. Elsőként Maria a katalán körtánc, a sardana trükkös lépéssorait tanította meg a résztvevőknek, amelyek bár egyszerűnek tűnnek, a ritmus gyorsulásával és az egyszerűlépkedés ugrálásra váltásával komoly bokagabalyodást okozhatnak.

Ösztöndíjak elsősöknek

Diáksarok  ,   2020. október 24. szombat 
 6

A Rákóczi Szövetség ebben az évben is megajándékozta azokat, akik magyar iskolában kezdték meg tanulmányaikat. Október 23-án Cseke Attila, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke és Kőrösi Kristóf, az Országos Magyar Diákszövetség (OMDSZ) alelnöke érkeztek a székelyhídi múzeumba, hogy átadják az ösztöndíjakat az előkészítő osztályos gyermekek szüleinek vagy képviselőiknek.