^ Vissza Fel

Székelyhíd és az Érmellék magyar televíziója

Kedves Ér tv Nézők!
A heti adásunkban A szalacsi Libafesztiválról, a nagyváradi képregénytalálkozóról, és a székelyhídi lomtalanítási akcióról láthatnak tudósítást. Rövid sporthíreinknek a Töri rajongók ezen a héten nem fognak Örvendeni. Magazinműsorunk ezúttal egy Értéka kiadással jelentkezik, amelyben a honfoglaláskori ősmagyar hagyományokról esik szó.

Megnézem Hozzászólok

Kedves Nézőink! Az Ér tv 328. adásában számos tudósítást láthatnak. Egyrészt több Székelyhídhoz kapcsolódó eseményről számolunk be, mint a gólyabál, korrupcióellenes kampány, és a Kágyán történt borászati képzés. Másrészt összeállítást találnak a szentjobbi jubiláló házasok ünnepléséről, az érmihályfalvi ’56-os emgemlékezésről, és a Romániai Vállalkozásokért Egyesület projektzáró eseményéről is.
Településbemutató kisfilmjeink sorozatában a köv. bemutatott község Paptamási.

Megnézem Hozzászólok

Kedves Ér tv Nézôink! E heti adásunkban fôként Székelyhídról láthatnak összeállításokat, hiszen Érmelléki Ôsz, önkéntes megmozdulás és baptista zenenap is volt. Emellett Hegyközszentimrén jártunk festménytárlaton, majd Margittára látogattunk egy kalandparkba, de a 17. alkalommal megrendezett Csillagocska Gyermek- és Ifjúsági Néptánctalálkozón is jelen voltunk.

Megnézem Hozzászólok

Kedves Nézőink!

E heti adásunkban megtekinthetik, hogyan zajlott a Szépkorúak találkozója Paptamásiban. Továbbá Gavrucza Tibor székelyhídi retrospektív kiállítás-megnyitójáról is hírt adunk, illetve szintén Székelyhíd kapcsán egy iskolai Erasmus+ program részleteit is megismerhetik. Fontos székelyhídi közleményt is láthatnak a kedves nézők, hiszen egy határozat alapján eltörölhetőek a helyi adók késedelmi kamatai.

Megnézem Hozzászólok

Kedves Nézőink!
Az Ér tv 325. adásában több történelmi vonatkozású látnivalóval találkozhatnak, így például október hatodikai megemlékezésekről szóló tudósításokkal, vagy a Nagyvárad Krónikája c. könyv szerzőjével készült magazinműsorunkkal. A sportkedvelők is kapnak hírmorzsákat.

Megnézem Hozzászólok

Kedves Ér tv Nézők!
Munkatársaink a 324. adásban a sporthírek mellett színesebbnél színesebb őszi összeállításokkal készültek Önöknek. Betekinthetnek több nagyváradi történésbe: voltunk erdei zenei fesztiválon, belopakodtunk a színház felújítás alatt álló kulisszái mögé, és bábszínházban is voltunk.
Az Érmelléken eközben szüreti fesztiválok zajlottak, Szalacson és Szentjobbon is, míg Érmihályfalva megszervezte újabb Dióverő nagyvásárát.

Megnézem Hozzászólok

Kedves Nézőink!
E heti adásunkban megtekinthetik, hogyan zajlott a szüreti bál paptamásiban, továbbá beszámolunk a Nagyváradon VII.-ik alkalommal megrendezett Holnapfesztről is. Sajnos még mindig fellelhetőek gócpontjai megyénkben is a sertéspestisnek, ennek kapcsán szintén tájékoztatjuk önöket. Kilátó rovatunkban Irinyi János feltaláló életútjának fontosabb állomásait barangolhatják be egy lelkes kerékpáros társaság szemszögéből.

Megnézem Hozzászólok

Kedves Nézőink!
Az Ér Tv 322. adásában betekintést nyerhetnek az Érmellék életének eseményeibe, így összefoglalót láthatnak a Székelyhídon megtartott Nagyvárad Krónikája című kiadvány bemutatójáról, illetve Székelyhídra látogatott Böjte Csaba is, aki ezen alkalomból tanévnyitó szentmisét tartott a katolikus templomban. Természetesen ellátogattunk az elmúlt hétvégén Bihardiószegen megrendezett szüreti bálra is, valamint a Monospetriben szervezett Traubenfesten is ott járt stábunk, illetve a szentjobbi templombúcsúról is láthatnak összefoglalót.

Megnézem Hozzászólok